DESTINACIJA

OTOK BRAČ
Od više od tisuću jedinstvenih otoka u Jadranskom moru, Brač je treći po veličini i najveći je u Dalmaciji, dug 48 km i širok 14 km, a prostire se na 394 četvorna kilometra. Postoje dokazi koji sugeriraju da se povijest otoka proteže još do brončanog i željeznog doba. Arheološki nalazi u špilji Kopačina datiraju 12.000 godina prije Krista, što ih čini jednim od najstarijih tragova ljudskog nastanjivanja u Hrvatskoj.

VIDOVA GORA
Vidova gora najviši je vrh na jadranskim otocima, sa 778 m. Sjeverno od Vidove gore pronaći ćete endemske vrste borova, a alepski bor glavni je koji okružuje obalu.

ZLATNI RAT
Brač ima jednu od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj, Zlatni rat, smješten u blizini grada Bola. Prostire se u more s gotovo nevjerojatnim oblikom koji se neprestano mijenja ovisno o plimama i osekama, valovima i svim nepredvidivim kretanjima mora.

PLAŽA LOVREČINA
Jedna od nekoliko pješčanih plaža na Braču, plaža Lovrečina nalazi se na sjevernom dijelu otoka, između Postira i Pučišća. Poznata je po svojim arheološkim nalazištima smještenima u samom zaljevu. Nekadašnja bazilika sv. Lovre datira iz 5. i 6. stoljeća i sada karakterizira prekrasan krajolik ove plaže iz snova.

DOMINIKANSKI SAMOSTAN
Na Glavici, poluotoku u Bolu, mnogi ostatci građevina pokazuju ranokršćansku arhitekturu, koja je supstrat ranosrednjovjekovne arhitekture. Jedan od najvažnijih je Dominikanski samostan u Bolu, sagrađen u 15. stoljeću na mjestu biskupske palače (Biskupija). Uz prekrasan vrt i zbirku pretpovijesnih predmeta, numizmatike, podvodne arheologije i arhiva koji sadrži povelje o inkunabulama i dekrete iz 15. stoljeća, u njemu nalazi se nevjerojatna zbirka kamenih spomenika i slika.

SAMOSTAN I PUSTINJA BLACA
Osnovani od strane dvojice redovnika glagoljaša u krškoj špilji Ljubitovica u 16. stoljeću, samostan i pustinja Blaca stoje kao ponosni spomenik bogate kulturne povijesti otoka Brača.
Iako je Blaca bila pravi samostan, on nije pripadao nekom posebnom crkvenom redu. Hvarski i brački biskup dopustio im je da sami odluče koga u njega žele pustiti. Oni su izabrali svog vođu koji se brinuo o poslovanju samostana - i u jednom je trenutku to išlo tako dobro da su braća, koja su bila navodno pustinjaci, vrijedni u poslu i razmišljanju, imali sluge i ljude koji su radili na njihovoj zemlji. Posljednja obitelj koja je upravljala samostanom bili su svećenici Miličević, poznati po svom radu u astronomiji (po njima su nazvana čak dva asteroida, Miličević i Brač).